AMANDA GRACE – PLEASE DEAR SUN

Artiest info
Website
facebook

 

We moeten hier beginnen met te erkennen dat we tot nu toe nog nooit gehoord hadden van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Amanda Grace. Toch blijkt het op onze redactie belande album “Please Dear Sun” al haar zevende soloplaat te zijn na twee EP’s en vier full-cd’s. Onze excuses hiervoor aan Amanda maar we willen dit hier goedmaken door een positieve recensie over haar nieuwste album te schrijven.

Want goed is “Please Dear Sun” zeker wel. Amanda Grace kan knappe liedjes schrijven, goed zingen en leuke melodieën componeren om haar songs te dragen. Op dit album bewijst zij dit in twaalf liedjes die in totaal echter voor amper 37 minuten entertainment zorgen. Het gaat dus over een aantal 3 minuten-songs en vijf tracks sluiten zelfs al af voor die 3 minutengrens bereikt is. Dit doet echter niets af aan de kwaliteit van de nummers op deze plaat.

Naast haar solocarrière als rockzangeres maakt Amanda Grace ook nog deel uit van de folkgroep “Wildflower” waar ze de leadzang voor haar rekening neemt. Voor de songs op dit album inspireerde zij zich op de coronapandemie en de daarbij opduikende eenzaamheid en afzondering. De plaat werd bij haar thuis opgenomen door Fletch Archerd die als bassist deel uitmaakt van haar vaste band. De titeltrack “Please Dear Sun” is eigenlijk een soort akoestische gospelsong waarin ze haar verdriet omwille van de door corona veroorzaakte isolatie en ontgoochelingen weergeeft.

Op de video’s bij deze recensie kunt u genieten van twee liedjes uit dit album met eerst het ritmische uptemponummer “Your Arms” gevolgd door de melancholische en melodieuze rocksong “Love Goes On”. Andere liedjes die ons nog konden bekoren zijn de openingstrack “Some Goodness”, het stevig rockende “Once Again” en “I’m So Lonely”, de ballad “So Long Friend” en de op een vlotte melodie drijvende songs “Heavy Heart” en “You & Me”. De boodschap van hoop en bemoediging die Amanda Grace naar haar luisteraars wil overbrengen is bij ons alvast goed overgekomen.

(valsam)